Julklappstips

Jag blir alldeles exalterad över alla smaskiga julrecept som finns i alla tidningar nuförtiden. Speciellt över alla söta godisrecept. I år har jag tänkt göra väldigt mycket godis, choklapraliner, marmelader, inläggningar och annat sånt och ge bort i julklapp. Min mamma älskade senapen hon fick av mig förra året, så en stor sats av den blir den nog också. Jag tänkte bjuda på det receptet. Det är hur enkelt som helst att göra!

Skånsk Senap
* 50 g mörka och ljusa senapsfrön
* 1 msk ättiksprit
* 1-1½ tsk salt
* 1 msk socker
* Vatten

Krossa senapsfröna med en mortel.
Tillsätt ättiska och låt stå över natten.
Blanda nästa dag i socker, salt och vatten till lagom senapskonsistens.
Fyll en burk. Låt stå i 1-2 veckor innan den äts.
Klä burkarnas lock med fint tyg och knyt en tag runt.Martha Stewart

I morse kollade jag på Martha Stewart när jag åt frukost och fick ett superbra tips. Kanske en julklapp? En canvastavla klädd med tyg och sedan målad på. Superfint och enkelt att göra.


Beskrivning: Klicka på bilden!

Julklappar & Snö

Nu har jag börjat med julklapparna. Tänkte göra många själv i år. Del är det roligare (både att ge och få tycker jag) och sen kan man komma undan mycket billigare! Bra för studentekonomin, haha. Tyvärr blir det ju inte så mycket bilder på det skapade eftersom jag inte vill avslöja några klappar i förväg, men jag håller även på med årets julkort och de kommer förhoppningsvis vara färdiga snart så jag kan visa!


Jag och min pojkvän fick för oss att göra snöänglar nere på gården igårkväll. Det var kallt och vi blev uttittade och utskrattade, men änglarna blev jättefina. Sen tog stormen dem i natt.

Nytt Julalbum

Nu håller jag på att göra om mitt julalbum eftersom jag inte blev nöjde med det förra. Detta består av sydda "fickor" av papper som innehåller olika recept, tips och pyssel som enligt mig gör julen komplett. På fram- och baksidaorna av fickorna limmar jag fast dekorationer, julfoton, julsångtexter eller andra små ord som hör julen till. Så här lång har jag hunnit hittills:


Presentlåda

När jag fyllde år fick jag denna fina låda av min kusin. En present i sig bara det! Gillar speciellt det "rostade" låset.Bröllopspresent

I helgen var jag på bröllop. Det var min pojkväns bror som gifte sig. Färgtemat för bröllopet var brunt och gammelrosa, så självklart gjorde jag paket och kort i matchande färger. Tillslut lade jag även paketen tillsammans med brunt och rosa silkepapper i en fin papperspåse.Paket
Naturfärgat inslagningspapper: Åhléns
Rosa papper: Daisy D's
Brunt "textpapper": 7 Gypsies
Spets: Scrapbox
Blommor: Prima Marketing
Fjärilar: Quick Cutz
Fjärilar utstansade med papper från: Melisa Frances, Ljusbeige Cardstock

Kort
Papper: Beige Cardstock, Basic Grey - Lily Kate, Utriven sida från en gammal bok
Spets: Syfestivalen 2007
Sidenband: Rosa - Scrapbox, Prickigt - Åhléns
Blommor: Prima Markteing
Blingstenar: Scrapbox
Nyckel: Syfestivalen 2008
Tags: Quick Cutz
Snöre: Scrappers Floss
Chalks: Color Box - Chestnut Roan, Versa Color - Sand
Text: Mall från Panduro, Handskrivet

Birthdaycake

Nu är jag tillbaka efter en lååång paus. Jag har hunnit bli 20 år gammal, varit på bröllop och pluggat en massa! Först tänkte jag visa hur fin min födelsedagstårta blev. Jag bakade en likadan citromoussetårta som på midsommar för att min mormor älskar den. Och jag med i och för sig. Men den är lite bökig att göra. Men man fyller ju bara 20 en gång =)Dessutom ser man (på övre bilden) mitt nya kakfat. Jag har velat ha ett sådant med flera våningar hur länge som helst, så det var en present till mig själv =) Gulligt från Indiska med hjärtformade fat med "spetskant".