Julklappstips - 100 frågor

Jag har även gjort ett annat "spel" efter inspiration i "Scrapbooking m.m". Detta är ett slags frågespel som påminner lite om det gamla mina-vänner-böckerna man hade när man var mindre. En vuxenversion helt enkelt.

Det består av en låda med frågor i, 100 stycken, och en bok där ens vänner ska svara på frågorna. Man drar en fråga, skriver av den och svarar på den. Enkelt och superskoj att läsa!

I min frågelåda kan man hitta frågor som:

Vad jobbar du med?
Favoritdryck?
Tror du på kärlek vid första ögonkastet?
Vilken var den senaste komplimangen du fick?
Det äckligaste du vet?
Min högsta önskan...
Tror du på ett liv efter detta?

...och andra spännande saker man nästan aldrig frågar sina vänner!

137116-304137116-305

Julklappstips - Spel

Världens enklaste spel? Det traditionella "3 i rad" kan bli ett superenkelt och supersnyggt spel att ge bort i julklapp eller ha själv hemma på soffbordet.

Idén fick jag från senaste numret av "Scrapbooking m.m". Det är helt enkelt en liten plåtburk (självklart kan man även använda askar i papp eller annat material) som klätts med papper och dekorerats. Själva spelplanen sitter på insidan av locket. Bara att vända upp-och-ner och börja spela!

137116-303137116-302

Pennskrin

En av julklapparna som nu är färdiga är detta pennskrin till min mor. Hon har lite problem med att hitta saker med sitt namn på eftersom hon har ett danskt namn, men det här pennskrinet har både hennes namn på sig och är dessutom helt unikt! Då hon jobbar som lärare är det ju alltid bra att ha koll på sina pennor m.m, och nu kommer hon garanterat inte bland ihop sina med någon annans!

Det syns inte på bilderna, men på framsidan av skrinet finns en knapp som man kan stänga locket med så att pennorna inte trillar ut. Helt klart en fördel det med! Pennskrinet är köpt på Sollentunamässans Syfestival och var från början helt i naturfärgad papp. Jag har bara klätt in det, chalkat kanterna och klistra på lite spets, blommor och bling!

137116-300
137116-301

Pillerask

Har en kompis som ÄLSKAR choklad och dessutom är hon väldans söt och rolig. Därför gjorde jag en julklapp som passar henne utmärkt: En pillerask med "lyckopiller" i form av mini-non-stop som jag hittade i en godisbutik i Köpenhamn. Dom kommer garanterat att fungera på henne efterom hon har sån härlig humor!

137116-299

Julklappar fädiga

Nu är jag lite seg på att lägga upp inlägg om det jag skapat, men det här är det som är färdigt:

* Pennskrin till min mor
* Pillerask till en kompis
* Bok med middagstips till mor
* 3-i-rad-spel till mig och min pojkvän
* Frågespel till mig och pojkvännen

Plus lite klappar till några som jag vet brukar läsa min blogg, så därför kan jag ju inte lägga upp bilder på det än! Det får bli efter jul helt enkelt. De andra sakerna som är färdiga kommer upp på bloggen snart!

Kommande julklappsprojekt som inte är färdiga än:

* CD-fodral till moster
* Altrad bricka till mormor
* Söta burkar med julgodis m.m.

Julkulor

För ett tag sedan nr jag var på IKEA såg jag svarta julgranskulor med vitt, spetsliknande tryck på och kom då på att man kan göra mycket finare själv. Och dessutom mycket billigare! Därför köpte jag dessa svarta kulor och satte på egna vita spetsar i olika mönster och bredder. Dessa ska få hänga ner från gardinstången i olika längder. Finare och billigare och garanterat unika!

137116-298

Nyskapat!

Det har pysslats en del idag och även i förra veckan. Min julkulemake-over är färdig, jag har införskaffat ett gammalt smyckesskrin i trä för 25:- på Myrorna som håller på att bli omgjort samt gjort ett 3-i-rad-spel i en liten burk. Det sista inspirerades jag till i senaste numret av "Scrapbooking m.m" där de hade gjort något sådant.

Ska försöka få upp lite bilder endera dagen nu!

Weekendsemester

Nu kommer det inte att hända så mycket här på bloggen i ett par dagar, för jag åker nämligen bort på en liten minisemester med min mor och moster till Köpenhamn. En liten höstutflykt som vi brukar göra ibland, fast som det här året blev lite senare än vanligt. Fast det gör inte så mycket, för nu kan man ju gå på den mysiga julmarknaden på Tivoli! =)

Juldekorationer

Jag har också hunnit göra en massa söta juldekorationer. Ska gå ut i skogen någon dag och hitta en bra gren att måla vit och sedan hänga alla dessa dekorationer på den. Har inte riktigt plats för en julgran i en lägenhet på 24,5 kvadrat.. Men vitmålade grenar är också fint! Har dekorerat både fram- och baksida så att de ska vara fina vart man än ser dem ifrån =)

137116-293


137116-294137116-295137116-297137116-298

Julkort

Här kommer då de utlovade bilderna på mina hittills gjorda julkort!

137116-288 Enkla kort

137116-289 Dubbla kort

137116-292
Gammeldag kort med julig blomma och spets.

137116-291
Ännu ett kort med vintagekänsla. Här med spets och vintrigt bokmärke.

137116-290
Ett enkelt kort där jag bara fyllt i konturerna i en snöflinga med glitterlim och fäst lite glittriga stenar i snöflingans mönster.

Julpysslandet i full gång!

Just nu har jag inte direkt tid att ta bilder och lägga upp, men julkortsverkstaden går på högvarv för tillfället. Flera kort är gjorda och till och med julklappar håller på att bli till. Och det är ju minst lika kul att slå in dom också!

Ska försöka få upp lite bilder nästa vecka när det lugnat ner sig med pluggandet, jobbet och fylla-årandet =P

Helgens köp

Såklart passade jag på att fynda en massa saker under mässan. Dels hittar man spännande nya saker som man inte kanske hittar annars och dels har många billigare mässpriser. Inspirationen flödar efter helgen!

Har köpt/ Ska göra:

* Tom fotokalender som ska fyllas med bilder, papper m.m. och bli julklapp
* Lite blommor från Prima. I just can't get enough..
* Clearstamps med julmotiv från Basic Grey's nya julkollektion. Underbara!
* Några söta band
* Billiga spetsar är en självklarhet att köpa på Syfestivalen. Var speciellt på jakt efter tunna, vita att dekorera julkulor med!
* Smårutigt tyg i rött och vitt att klä locket på burkar på. Ska göra senap, chutneys, mermelader, julgodis m.m. var planen..
* God Jul-tagstämpel som jag varit på jakt efter
* Billiga kuvert till julkorten. Har sprättat upp ett och ska använda som mall och göra fler egna!
* Gullig pennask i papp att dekorera
* Såklart en massa julpapper till julkort och till ett kommande projekt - En julbok med massa julrecept, julpyssel och andra juliga saker
... och lite annat smått och gott

Så var Syfestivalen över...

För att vara första gången på en mässa måste man ju säga att det gick bra för oss. Viktigast för oss var väl egentligen att inte gå back och att sen sprida ordet om Scrapbox. Och det lyckades vi nog med =)

Jag hjälpte till på lördagen och söndagen och så här såg den mysiga montern ut!

137116-286137116-287
137116-285

Inför mässan

Nu ska jag alldeles strax åka iväg till Sollentunamässan och hjälpa till att sätta upp hyllor och saker i Scrapbox's monter inför Syfestivalen imorgon. Imorgon kommer jag dock inte vara där, eftersom jag har tenta mellan 14 och 18, men under hela helgen kommer jag stå där och hjälpa till! Mässans öppettider är:

Fredag: 10-18
Lördag: 10-18
Söndag: 10-17

Det kommer bli hur skoj som helst. Åk dit du med!