Julgodis

I år gjorde jag såklart också en massa julgodis:
* Mörk chokladtryffel
* Polkagristryffel täckt med vit choklad
* Mörk choklad med chilitryffelfyllning
* Wienernougat
* Mandelspån med vit choklad
Några gav jag bort i julklapp för godis är ju alltid uppskattat!


Broderade Handdukar

En av julklapparna jag gav bort i år var denna till min kusin: Handdukar med broderad julig text - "Jul, jul, strålande jul" och "Nu tändas tusen juleljus".



Trollhassel i Juletid

I köket har min trollhassel fått sig en pimp. Perfekt att smyga små godisar i som man kan leta upp när man blir sugen =)


Våra Julkort

Jag tycker att det är mysigt titta på julkort, så varför inte ha dem framme? Jag har gjort enklaste (och enligt mig kanske också snyggaste) upphägningen till julkorten så att alla kan läsa och beundra dem. Det är helt enkelt ett papperssnöre som jag knutit i gardinstången och sedan fäst julkorten på med hjälp av klädnypor.


Julklappsinslagning

Igår kväll passade jag på att slå in lite julklappar som blivit färdiga. Några har jag slagit in traditionellt i gammaldags brunt papper, papperssnören och rött lack. Andra har fått små fina, dekorerade askar vikta från ett K&Company-kit.



Inlslagningspapper: Åhléns
Snöre: Brunt - Granit, Rött - Ikea, Blått - Clas Ohlson
Vikbara askar m tbh.: K&Co
Röd ask: Ikea
Lack: Panduro
Pepparkaksfigur: Amelia julspecial 2007

Lussebak

Igår hade jag glöggmys med min klass hemma hos mig. Alla fick ta med egen glögg och något gott att bjuda de andra på. Jag bakade lussebullar i fina pappersformar med tomtar på. Så här söta blev de med russin på, innan bakning i och för sig...


Recept:
recept.nu
Formar: In och finn
Smak: Supergoda och saftiga!

Plåtkruka

Denna kruka har jag gjort av en gammal konservburk. Jag la den först i blöt så att den gamla etiketten försvann och sedan klistrade jag på en ny. Enkelt, snyggt och en jättebra gå-bort-present. Jag tänkte plantera en basilikastickling i den och ge bort vid nästa middagbjudning.



Papper: 7 Gypsies, Vitt Akvarellpapper
Tagstämpel: Magnolia
Färgläggning: Promarkers
Papperssnöre: Granit
Text: Handskrivet
Chalk: Tim Holtz - Antique Linen

Årets Julkort!

Nu är de färdiga - årets julkort! De små korten är till kompisarna och se lite större i tag-format är till familjen och de närmaste. Tanken är att man ska kunna hänga tagkorten i granen eller något liknande.


Papper: Vitt Akvarellpapper
Kuvert: Panduro
Stämplar: Kanin och Snögubbe - Okänd från Tradera, God Jul - Panduro, Övriga - Basic Grey
Färgläggning: Promarkers
Glitter: Stickles - Scrapbox, Övrigt - Granit


Papper: Naturvit & Vit Cardstock, Vitt Akvarellpapper
Band: Åhléns
Glitter: Granit
Bokmärken: Willys, Julmarknad på Tivoli i Köpenhamn
Fotostämpel: Syfestivalen 2008

Adventsmys

Jag och min pojkvän brukar ha svårt att omgås på normala tider. Vi äter inte så ofta middag ihop eftersom jobb och andra aktiviteter brukar komma emellan. Därför passade vi på att äta en mysig adventsmiddag i söndags när jag slutade lite tidigare. Det blev räkor, avocado, aioli, vitt vin, färskt bröd, ost och päron. Hur enkelt som helst att fixa och sååå gott!


Julkortspanik?

Jag har fortfarande inte hunnit göra färdigt alla julkort än. Insåg ganska snabbt att jag inte skulle hinna göra sådana jag hade tänkt först, till alla. Därför gjorde jag några små och enkla, men söta julkort till vänner och bekanta, medan de lite större får bli till närmaste släkten. Jag hade tänkt göra något i den här stilen. Mycket söta och lite roligare än bara ett vanligt kort. Jag har börjat lite, hoppas jag hinner färdigt!