Nytt hem, nya möbler

Eftersom vi flyttar från en liten etta på 24,5 kvadrat till en tvåa på 48, måste vi ju såklart ha nya möbler att fylla detta jättepalats med! Inte riktigt kanske, men vi har helt enklet fått ett behov av soffa, matbord, fler delar till vår urbilliga matservis och stolar och så har vi bestämt oss för att köpa en ordentlig säng istället för den vi har nu som bara är 120 cm bred. Idag var jag således på IKEA för att reka lite inför helgens flytt. På söndag ska vi dit och handla!

Förutom de redan nämnda sakerna är vill vi även ha lite andra "småsaker" som förvisso även kan inhandlas lite längre fram då vi inte är i desperat behov av dem just nu. Till exempel gardinstänger, matlådor, skohylla med mera. Dock kanske det blir lite mer än bara det allra nödvändigaste när vi åker på söndag, beroende på ekonomin såklart!

Detta är hur som helst det vi funderar på att köpa:

137116-372137116-371137116-369137116-368137116-373
Dessutom ska vi ju köpa stolar till bordet var tanken, men där får min pojkvän sista ordet. Jag hittade inga som passade riktigt till bordet ovan, men på DUKA såg jag några fina som skulle kunna passa till. Så farligt dyra var det inte heller.

137116-374137116-370

Dags att flytta på sig

Nu kommer det nog vara rätt lugnt här på bloggen ett tag, åtminstone när det gäller inlägg med nyskapade grejjer. Detta beror på att jag och min pojkvän ska flytta nu på lördag och vi har en del att stå i. Idag var vi och tittade på lägenheten och tjejen som bor där nu har verkligen skött den jättebra. Det är en hyresrätt, men man får måla och så hur man vill. Därför får man också ta lägenheten som den ser ut när man flyttar in, vare sig det är grisskära, neongröna, bajsbruna eller sjukhusvita väggar. I vår lägenhet är det dock helt ljuvligt! Hon som bor där nu hade målat om helt vi inflyttningen och valt vita väggar i sovrum och kök med grön respektive brun fondvägg och i hallen och vardagsrummet är det en kaffe-latteliknande färg. Skönt att inte behöva måla om!

Det var hur mysigt och fint som helst och det verkar till och med som att vi kan uppfylla min högsta önska om att få en egen liten tvättmaskin inklämd i badrummet!

Senaste projektet - Ett pyssligt jobb!

I december fick jag ett jobb av sveriges ungdomsråd, eller rättare sagt från projektledarna för deras kongress, genom min vän Matilda. Kongressen (http://sverigesungdomsrad.se/om-organisationen/kongress-2008)
de ska hålla är en årlig kongress där de väljer ny styrelse, valberedning, revisorer samt chefredaktör för deras tidning. Vid själva valet brukar alla nominerade ha på sig något utmärkande för att de som ska rösta lätt ska kunna urskilja vilka de nominerade är. Tidigare år har de skrivit det på sina namnlappar.

I år däremot är det jag och ingen annan som får stå för de utmärkande attiraljerna! Mitt jobb går ut på att göra någon form av pappersblommor att sätta på kläderna. Såklart ska det vara någonting som syns och i lite olika roliga färger. Och resultatet? Se nedan!

137116-366137116-367

Färgerna är klarare och finare i verkligheten, men vad gör man om man tar bilder när det är mörkt ute och inte vill at lampan ska göra allting vitt istället?

Höstlayout

Lite i senaste laget kanske, men nu dagarna gjorde jag en LO med höstbilder. Det känns som att jag börjar få lite kläm på hur man gör LO's nu. Jag brukar "fuska" lite och kolla på skisser eller andras alster, fast just denna har jag faktiskt kommit på helt själv! *Stolt*

137116-364137116-365

Gratulationskort

Som jag sa har jag hunnit göra ett gratulationskort också. Inte till något speciellt tillfälle, utan snarare i förebyggande syfte så att säga!

137116-363

Det syns inte riktigt på bilden, men det svarta runt det rosa pappret är orden "gratulerar" och "grattis" skrivet med olika typsnitt...

Glöm inte bort mig när du jobbar...

När jag förra veckan var på min pojkväns jobb såg jag att flera av hans arbetskamrater hade små foton på familjen på sina skrivbord eller andra små personliga saker, medan jag tyckte att min pojkväns var ganska tråkigt. Därför frågade jag om jag fick fixa till ett foto på mig som han kunde ha vid sin arbetsplats så att han inte skulle glömma bort mig. "Men det är ju bara folk med ban som får ha foton på sina ungar ju...", blev svaret.

Detta sket jag i så igår gjorde jag en "skylt" i en stil som jag tänkte att han kanske inte skulle bli mobbad för (själv gillar jag allt som heter vintage, rosa, blommigt och vackert!). Dessutom fick han lära mig lite datakommandon som jag kunde skriva för att det skulle bli en gullig passande text, men skrivet på ett sätt som gör att det fortfarande accepteras på jobbet (han jobbar på ett dataföretag). Dock råkade jag skriva lite fel (åtgärdade det efter bilderna nedan är tagna). Det ska stå "girlfriend" isället för "boyfriend" i den översta textraden.

137116-361137116-362

Tydligen blev resultatet godkänt ändå för han blev uppriktigt glad för den och tog till och med med den till jobbet idag! Mission accomplished.

Leka en lek?

Du ska hitta bilder som svar på frågorna nedan:

1. Vill du ha något djur just nu?
2. Någon accessoar du saknar?
3. Någon du skulle vilja träffa?
4. Något du är sugen på just nu?
5. Något nytt klädesplagg du vill ha?
6. Bästa tv-programmet?

Mina svar:

1.137116-358 2.137116-356 3.137116-361 4.137116-360

5.137116-355 6.137116-357137116-362

Vill du också vara med? Bara att kopiera frågorna och skriva in i den egen blogg! Länka gärna till mig så jag kan få se dina spännande svar =)

Ledighet = Tid för scrapp!

Den senaste tiden har det hunnits med en hel del pyssel. Detta beror på att jag avslutat min kurs och hunnit med att göra annat än att plugga när jag inte jobbar. Förutom att jag hunnit göra ett gratulationskort en liten "skylt" som min pojkvän ska få och ha på jobbet samt två nya LO's. En med höstbilderna och en med min dopdag.

137116-353

Tags

Här kommer lite bilder på mina relativt nyskapade tags att sätta på paket, gå-bortpresenter eller andra gåvor istället för kort. Hade tänkt att göra olika teman så att man kan välja en passande för just det tillfället, typ en till den man älskar, en med "tack", "förlåt", till vänner, till de nygifta, till studenten, till dopet och så vidare. Tänkte göra två av varje (ungefär likadana). De jag har gjort hittills är då till den man älskar och till en vän.

137116-351137116-352

Scrapbookingkväll

Ikväll ska jag hem till mamma och fika med henne, en väninna till henne och väninnans dotter. Min mamma berättade nämligen sist de träffades om att jag höll på med scrapbooking och hennes vän tyckte att det lät som något hennes kreativa dotter skulle gilla, och frågade om jag inte kunde visa lite ur man gjorde någon gång. Denna någon gång är således ikväll.

Hur berättar man allt om scrapbooking på EN kväll!? Och vilka saker tar man med om man ska få med sig allt i en kasse på tåget? Lim, papper, papersskärare, fototejp, lite dekorationer och några saker att demonstrera. Och innan man gett sig av kommer man på hundra saker till man ofta använder och borde ta med. Listan kan göras oändlig, men nu fick det bli en slags primitiv, grunddel av scrapbookingen som fick följa med.

Jag har dessutom rensat lite i skåp, burkar och lådor och hittat en massa jag har dubbelt av eller inte gillar. Saker jag vill bli av med helt enklet. Tänkte ge det till henne om hon tycker det verkar skoj att hålla på. Det vill säga om hon inte blir avskräckt när jag kommer proppa henne full med mitt exalterande scrapsnack =P

Nyskapat

Nu har jag skapat igen!

I veckan var jag på Myrorna och införskaffade en gammal, gammal psalmbok med gulnade sidor och fin, sirlig text och lite gamla notblad att göra kort och altrade saker med. Superfint! Dock har jag inte hunnit göra något nytt med just de sakerna än, för jag har helt enkelt haft en hel del annat att göra. Förutom att plugga till sista tentan på kursen (som skrevs idag!) har jag jobbat mycket. Det jag har gjort dock är en ny LO om min dopdag och några gåvo-tags att ge bort istället för kort till ett paket eller en gå-bort-present. Bilder kommer!

Formexmässan

Idag tog jag en paus från jobb och plugg för att gå på Formexmässan på Stockholmsmässan i Älvsjö. Det är nordens största fackmässa för inredning och design. De har en hel del pappers- och presentartiklar också så som kort, askar, påsar, affischer, smycken, stämplar, tyger och en massa massa mer. Det är helt enkelt där som olika företag visar upp det de säljer och företagare kommer dit för att titta, ta kataloger och beställa det de vill ha att sälja i sin butik. Jag var där med min kusin som inköpare och "smakråd".

Det är en gigantisk orgie av vackra, söta, häftiga, snygga, mysiga och underbara saker. Först och främst får man ju se vad som kommer att finnas nästa säsong i affärerna, till exempel Pilgrims vår/sommarkollektion 2008 och det senaste från Greengate, House Doctor och andra av mina favoriter. Förutom det är det en enormt inpirerande upplevelse att vara där! Man kommer på hundratusentals saker man vill ha (tur att man inte kan handla sakerna på plats - mina pengar skulle vara slut i så fall) och minst lika mycket som man, med lite kreativitet, kan göra själv av grejer man har hemma eller kan köpa billigt någon annan stans. Dessutom fylldes både jag och min kusin av idéer till hennes eventuella fysiska butik som hon kanske ska "få" i vår. Skaparlusten glöder!

Låda till Cyber Crop på Allt om Scrap

Sidan Allt om Scrap har sedan i söndags haft igång en Cyber Crop med lite olika tävlingar, som sträcker sig ända till nu på söndag. Om jag hinner kanske jag tar mig an en till av deras utmaningar, men tills vidare är jag bara med i tävlingen där man ska altra en ask/burk av något slag:

"Altra en låda/burk/ask av valfri storlek. Det måste finnas något band, något utstansat och någon stämplad/målad färg på."

Mitt bidrag är en fotolåda med blommor, nyckel och band. Målat har jag gjort dels på själva lådan för att täcka den ursprungliga, illrosa färgen, samt chalkat kanterna och målat bokstäverna i foto-texten. Det stansade är bokstaven C i Cecilia som även den är färglagd.

137116-349137116-350

Everts Vinbär

En till ny LO är denna rödgröna med en bild av mig där jag smaskar på min granne Everts vinbär.

137116-347

Vattenkrig

En av de nya LO'sarna jag gjorde var den här från ett vattenkrig i sandlådan med Ellinor.

137116-346

Favoriter i repris

Som jag nämnde i tidigare inlägg, har jag börjat göra en BOM. Jag skrotade mitt gamla album, men sparade några LO's som jag ändå kände mig nöjd med. Här är de:

137116-345

137116-344

137116-343

BOM - Album

För ett tag sedan dekorerade jag ett album som jag fick i födelsedagspresent. Det är ett spiralalbum i 8x8" som ska bli en BOM, alltså en Book Of Me, som det så fint står för. I och med det rev jag bokstavligen talat sönder mitt gamla album som jag gjorde med bilder på mig från min barndom. Jag blev inte nöjd med det albumet alls och borde verkligen inte gett mig på ett sådant "viktigt" och stort projekt när jag inte hållt på med scrapbooking så länge. Nu känner jag mig mer redo att göra ett fint album som jag kan känna mig nöjd med.

Självklart sparade jag alla bilderna och även de papper och dekorationer som man kunde rädda. Några LO's var jag faktiskt lite nöjd med, så de har jag sparat.

Själva albumet kan jag också använda igen. Det ska nämligen bli en inspirationsbok. Jag har tänkt att klippa ut vackra, inspirerande bilder ur gamlia tidningar. Det kan vara kläder, inredning, smycken, dukningar eller andra saker som är tilltalande att titta på.

Hur som helst - så här ser BOM-albumet ut:

137116-341137116-342

Bilder på några LO's som är färdiga kommer en annan dag!

Utmaning - Second-handfynd

Idag hade jag ett par timmar i stan att slå ihjäl, mellan två olika ärenden som jag inte hann hem emellan. Det blev en del tittande i affärer såklart och lite shopping också. Förutom ett reafynd som ska fixas i ordning (visas senare här) kikade jag in på Myrorna och fyndade ett träskrin och en liten plåtburk för ynka 15 respektive 5 kronor. Efter en kväll har de blivit omgjorda och superfina!

Före
137116-337

Efter 137116-338
137116-339137116-340

Födelsedagspresenter

Den 25 januari fyller min mamma och moster år och så här efter jul har man inte direkt överflödigt med pengar att köpa presenter för. Dock har jag lyckats få ihop till riktigt bra presenter till dem utan att behöva lägga ut en endaste krona! De ska få en varsin bok, ett varsitt halsband och ett varsitt bokmärke. Och hur lyckades jag då fixa ihop allt detta utan att spendera något?

Boken:
Beställde kurslitteratur från internetsidan Lycknis medan de hade ett erbjudande där man fick en gratis pocketbok för varje 100-lapp man handlade för hos dem (eller något liknande, minns inte riktigt). Jag fick välja fyra böcker och det fanns bara 2 av de valbara som jag själv ville ha. Kanonbra att spara och ge mamma och moster som båda gillar att läsa!

Halsbandet:
Såklart har jag gjort halsbanden själv. Det var till och med mamma och moster som gav mig pärlorna. Två pärlmixar i deras favoritfärger med matchande smyckevajer och lås. Jag fick uppdraget att göra dem varsitt halsband, så varför inte på deras födelsedag?

Bokmärke:
Bara en bok och ett halsband är ju en fin gåva, men jag ville göra en lite sak till för att det skulle kännas som en kanonpresent. Det är ju ändå mamma och moster. Därför gjorde jag två enkla bokmörken av några restbitar papper, en blomma och deras namn. Superfint att ge bort tillsammans med en bok och ett bra sätt att få gammalt "skräp" att komma till användning.

137116-336


Tyvärr har jag redan tagit alla mina presenter och lagt i mitt rum hos mina föräldrar utan att ta kort på halsbanden först (smarto). Ska försöka ta med mig kameran och göra det innan jag slår in dem och i så fall lägger jag upp bilderna så snart de är fixade.

Kalender 2008

Som tidigare nämnt har jag gjort en kalender för 2008. Den är inte riktigt färdig tror jag, eftersom alla månaderna inte har fått några dekorationer på sig. Mars, juli och augusti är i behov av detta som kanske syns. Till mars har jag tänkt mig något videungsliknande, lite småpåskigt och till julisidan skulle en stor, ljusgul sol passa bra. Augusti har jag lite idéproblem med, men kanske en mörk, utslagen blomma påväg mot det bruna, vissna hållet?

Några bättre idéer någon?

137116-324137116-325137116-326137116-327137116-328137116-329137116-330137116-331137116-332137116-333137116-334137116-335

Bloggproblem & Nyskapat!

Nu var det ett tag sedan någonting blev upplagt här på bloggen. Det står dock inte helt stilla. Jag har även haft lite problem med att komma in på min bloggsida...

Det som pysslats sedan sist är:

*En kalender för 2008
*Ett 6x6-album som jag gjort själv! Ska bli min julbok med massa recept, tips och pyssel inför julen.
*Några sidor till julalbumet

Kommer bilder framöver.

PIF-vinnaren!

Som utlovat drog jag idag vinner av min PIF.

Grattis till Cia som vann dragningen!!