Pysselverkstad i Pysselbutiken

Imorgon kommer jag sitta och pyssla i Pysselbutiken, Scrapbox.se's fysiska butik, i Västerhaninge. Kom gärna och gör mig sällskap! Tanken är att nybörjare ska kunna få hjälp eller inspiration, men självklart går det även bra för andra att delta.

Butiken har öppet 11-16, så däremellan är det fritt fram att komma och pyssla med mig!
Hoppas vi ses imorgon!

Väggdekorationer

Jag är jättesugen på att göra om lite hemma. Väggdekorationer i form av stora klistermärken är ett snabbt och enkelt sätt att förändra på, och dessutom kan man flytta runt på dem. Just nu finns det en massa fina och rätt billiga väggdekorationer att köpa i butikerna. Det blir både snabbare och billigare än att t.ex. måla eller tapetsera och dessutom gillar jag att det inte är en lika permanent lösning om man skulle tröttna på ett trendigt mönster.



Väggdekorationer från IKEA och Panduro. Klicka på bilden för att komma till länken.

Min Mormors Gömmor

Min mormor har kommit på att jag använder en massa spetsar, band och blommor och hon är så gammal att hon själv inte använder det längre. Därför bestämde hon att jag skulle få hennes sybehörsskatt. Gissa om jag blev glad!? Där fanns massa sidenblommor, handvirkade spetsar, ovanliga band, tvinnade tygsnören och små tygdekaler m.m. En riktig guldgruva!


Helgloppis

I helgen var jag hos min faster i Upplands Väsby och vi åkte till hennes favoritloppis. Det fanns en massa fina saker och mycket att pyssla med! Dessa är några av mina fynd:


En vacker gammal plåtburk, en söt liten flaska för en tia var och små virkade spetsar för ännu mindre.


Ett vackert gammalt nothäfte att t.ex. rama in.

Miniallbum av Diabilder

Min mamma har en massa gamla diabilder från resor som hon och moster gjorde på 70-talet. Hon tittar aldrig på dem längre och många är ganska fula och intetsägande. Jag råkade upptäcka att de gick att dela på så att kan sätta in nya bilder, så jag gjorde ett litet minialbum av två stycken och gav till min fina pojkvän. Lite småsött =) Jag valde att bara dekorera utsidan, men man kan ju lika gärna dekorera insidan också/istället och låta den stå öppen.

Papper: Basic Grey - Blush
Blommor: Prima
Text: Dymo, Handskrivet
Bling: Scrapbox
Band: Søstrene Grene

Vad blir det för mat?

Något av det godaste, enklaste och mest varierbara jag vet är att rosta grönsaker i ugn. Det gör jag alltid när jag har dålig matfantasi. Och det passar ju till allt också! Mina favoriter är halverade, urkärnade tomater, aubergine och spetspaprika. Sen kan man bara slänga på lite god olja, en massa örter, vitlök eller italiensk salladskrydda. Jag tar mina färska medelhavskryddor som jag odlar i köksfönstret. Sen ska plåten stå i ugnen i 20-30 min på 225° värme. Och om man har hemma, eller vill göra det extra festlig, kan man smula feta eller mozzarella över alltihopa. Mums!


Min favvo - Gott och nyttigt!

Cut n' Paste

Jag har blivit helt kär i de nya papprena från K&Co (finns på Scrapbox 10 februari) som heter Cut n' Paste. Pastelliga och ljuvliga! Måste ha!



Dessa heter Baby Book Glitter, Dots and Roses Foil och Today Glitter

Halsband

I och för sig så ljög jag lite när jag sa att jag inte hunnit pyssla någonting alls. Jag har ju gjort varsitt halsband till min mamma och moster på deras födelsedag. Min moster har länge önskat sig ett halsband i vitt, glas och "mjölkigt", typ halvgenomskinligt. Jag blandade också i silver och lite sötvattenpärlor. Då passade jag på att göra ett som jag tror passar min mamma också. Hon gillar större halsband och lite asiatiskt touch.



Pärlor, mellandelar och kedjor från Panduro, Pearlchain, presenter eller gamla smycken som jag har stympat.
Svart sidenband från Søstrene Grene

Värmande Vintersoppa

Den här goda soppan brukar jag göra när det är så här kallt och man bara vill sitta inne och mysa. Den är både god, billig, nyttig och mättande! Man kan egentligen bland i lite vad som helst, men det här är mitt (ungefärliga) recept:



1 kg morötter
1 burk krossade tomater (eller färska)
rivet skal av 1/2 citron
1 bit ingefära
1 stor gul lök
2 vitlöksklyftor
2 msk god curryblandning
1 tsk sambal oelek
2 buljongtärningar
vatten
olja

Skala och hacka morötterna. Koka tills de mjuknar.
Fräs hackad lök och vitlök i lite olja i bottnen av en stor gryta.
Häll på morötter och tomater. Riv ner citronskalet och ingefäran.
Mixa allting till en jämn soppa och häll i vatten för att få en "soppigare" konsistens.
Smula i 2 buljongtärningar, curry och sambal.
Låt koka minst 10 minuter. Det blir bara godare med tiden.
Servera med en klick matyogurt/creme fraiche blandat med smulad fetaost och en god smörgås.

70-årskort

En grej har jag hunnit göra. Fick en beställning på ett lila 70-årskort från min moster och hennes väninna. Kortet är glittrigare i verkligheten än på bilden..



Papper: Lila Cardstock, K&Co - Old World Stack
Glitterlim: Granit (likvärdigt med Stickles)
Stickers: Present från moster någon gång..
Band: Søstrene Grene
Pennor: Svart Pilotpenna, Silvrig från Granit
Text & Siffror: Mall från Panduro
Chalk: Scrapbox

Armband

Nu var det jääätteläääänge sedan jag uppdaterade här. Skäms nästan lite, men jag har haft fullt upp med studier och jobb och inte hunnit pyssla ens. Jag kom ju på att jag glömt att visa de fina armbanden jag gjorde i julklapp till min pojkväns syrror och brors fru. Är lite nöjd faktiskt..



Kedja: Panduro
Lås: Panduro
Pärlor & Berlocker: Panduro, Pearlchain, Gamla smycken från loppisar, Billiga gummiarmband med "äkta" stenar från marknader m.m.