Små Kort

Ännu fler kort har lagts till i min bra-att-ha-låda. Här är ett grattiskort och ett annat litet kort som man kan skriva lite vad man vill på.

137116-410137116-409

Papper: Rosa och vit Cardstock, Basic Grey - Lily Kate, Melissa Frances - Susan
Stämplar: Tilda från Panduro
Färgläggning: Promarkers
Chalk: Versa Craft - Sand
Bokstäver: Handskrivet
Snöre& Band: Scrappers Floss, Okänt band

Påskkort

Det är ett tag kvar till påsk, men jag har redan gjort klart mina påskkort. Jag brukar inte skicka i vanliga fall, men i år jobbar jag hela påskhelgen, så jag hinner inte träffa min då familj som jag brukar. Därför tänkte jag skicka ett påskkort till mamma och pappa, moster och mormor och morfar.

137116-408137116-407137116-406


Papper: Lila, vit & gul Cardstock, Basic Grey - Lily Kate
Band & Spetsar: Søstrene Grene & Mormor
Stämplar: Tilda från Panduro
Chalk: Versa Craft - Sand & Pale Aqua, Color Box - Chestnut Roan
Färgläggning: Promarkers
Bokstäver: Handskrivet & Mall från Panduro
Snöre: Scrappers Floss

Prinsessa

En ganska enkelt men söt LO hann jag också med i helgen. Med foton av mig själv som prinsessa är ju färgen rosa bara ett måste! Tyvärr ser man inte banden så bra på bilden.

137116-404
137116-405

Papper: Rosa & vit Cardstock, Creative Imaginations - Narratives
Band: Søstrene Grene
Blommor: Prima Marketing
Glittriga stenar: Scrap Box
Chalk: Versa Craft - Sand
Bokstäver: Mall från Panduro

Nya kort

Under helgen har jag haft lite tid över och jag blev jättesugen på att göra kort! Förutom dessa har jag även hunnit göra lite påskkort. Jag tänkte göra ett "kortlager" så att man kan ha färdiga kort gjorda om man helt oväntat skulle bli bortbjuden eller på annat sätt behöva ett kort snabbt. Här kommer bilder på ett par grattis-till-babynkort eller något liknande.

137116-403137116-402

Papper: Rosa & blå Cardstock, Basic Grey - Lily Kate
Stämplar: Panduro - Tilda, färglagda med Promarkers
Bokstäver: Handskrivet och mall från Panduro
Chalks: Versa Craft - Pale Aqua, Versa Craft - Sand

Min Gamla Lägenhet

Andra februari flyttade jag och min pojkvän från denna mysiga etta ovanpå Kista Galleria. Anledningen var att den var lite liten för oss två (24,5 kvadrat) och kanske lite fel sida stan med tanke på att både han och jag är från Haninge söder om Stockholm. Annars var det hur fint som helst!

LO:n gjordes med tanke på en BOM-utmaning på
Svensk Scrapbooking: Att scrappa om hemmet.

137116-401
137116-401

Papper: Svart & Vit Cardstock - DCWV, Mönstrat papper - 7 Gypsies
Dekorationer: Utklipp från vita Cardstocken
Chalk: Distress Inkpad - Antique Linen

Vintagetavlor

Det var jättelängesen jag fick dessa söta ramar av min mor som hon fyndade på Indiskas rea. De var bland det första jag och min pojkvän satte upp på väggen när vi flyttade. Dock var innehållet i ramarna, fram till för några dagar sen, röda papper där det stod "Indiska, Photo Frame, 15x21cm". Inte så spännande kanske, haha. Jag klippte ut lite bilder från en gammal fototidning på tjugotalet som jag fyndat på Myrorna och limmade fast de på ett fint papper. Jag stämplade lite på bakgrunden och limmade fast några få andra dekorationer för att det inte skulle kännas "too-much". Matchar fint mot våra bruna väggar och mjukar upp den något strama/sofistikierade stilen vi annars har.

137116-395137116-394

Papper: 7 Gypsies
Foton: Nordisk skrift för fotografi från 1925
Stämplar: Poppes stämplar, Basic Grey - Figgy Pudding
Dekorationer: ATC Collection - Calligraphy
Litet snöre till tag: Scrappers Floss

Kort till mormor

Min mormor fyller år imorgon så på söndag ska vi hem till henne och morfar på lite födelsedagsfika. De blir superglada bara av att jag kommer, men jag vill ändå ge henne något litet. Hon och morfar har allt och lite till, men de blir alltid glada av saker jag gjort själv. Därför är ju ett kort en idealisk "present". Dessutom kunde jag även använda mina älskade promarkers när jag gjorde det också, haha.

137116-396
137116-399

Utformandet på kortet har jag lånat från jeja.
Papper: Lila & rosa cardstock, Basic Grey - Lily Kate
Stämpel: Kortmakaren
Band: Mormors gamla
Chalk: Versa Color - Pink

I Love Promarkers

Igår råkade jag gå förbi en av mina favoritaffärer i Sickla Köpkvarter där jag jobbar. Butiken ska precis upphöra tyvärr. Jättetrist tycker jag eftersom det känns så tråkigt att det i princip är Panduro man får gå till nu om man bara vill gå runt och kika eller inspireras i en fysisk butik. Alla andra ligger så off för mig.

Dock fanns det en stor positiv upptäckt; De har just nu 50% på ALLT i butiken. Jag har länge gått och suktat efter Promarkers - den omtalade, smått mirakulösa pennan som man kan måla såååå fint med. Jättebra att förglägga till exempel stämpelmotiv med. Jag har tyckt att de kostat lite för mycket för att köpa när man har andra fungerande pennor, men för halva priset blir man ju tungen att köpa liksom! Inget dumt köp heller måste jag säga. Jag har stämplat och färglagt hela dagen och bara fascinerats över hur bra de är. När lönen kommer kanske det blir ett besök till =P

137116-398

137116-399


Stämplar från Tilda, Panduro.

Min Scraphörna

Även om vi nyligen flyttat till större är det inte så stort att jag kan på ett eget scraprum, men dock har jag fått en egen hörna vid skrivbordet. Allting fick inte plats på de små hyllorna, till exempel alla papper och album som är djupare än hyllorna. I övrigt är jag rätt nöjd med hur den blev.

137116-393

På bilden syns också de ommålade trälådorna från IKEA som jag skrev om för ett tag sedan.

Julbok

Kanske lite fel säsong just nu (fast jag måste erkänna att jag saknar julen lite..), men nu har jag äntligen lite bilder att visa från mitt julalbum. Här i samlar jag mina favoritjulrecept, julpyssel, julklappstips och andra saker som påminner mig om en riktig jul.

Detta var mitt första postboundalbum som jag provade att göra, vilket ledde till lite små skavanker. Till exempel gjorde jag hål på lite för många ställen åt skruvarna för att jag tänkte fel på hur albumet skulle sitta ihop och sedan blev albumet typ lika långt som plastfickorna inuti, vilket resulterade i att de hamnar typ en halv millimeter utanför själv pärmen när den är stängd. Annars är jag dock väldigt nöjd och den kommer fortsätta att fyllas framöver. Ska försöka få upp lite bilder på de sidor inuti som jag hunnit göra också.

137116-391137116-392

Papper: Basic Grey - Figgypudding & Infuse
Papper insida: Daisy D's
Band: Butik i Köpenhamn
Bokstäver: Mall från Panduro

Bröllopspresent

Min chef ska gifta sig nu i maj och hon har frågat mig privat om jag har lust att hjälpa till med serveringen på hennes bröllop. Jag tackade gladeligen ja. Jag har tidigare gjort liknande saker på tre 50-årskalas och tycker det är jätteroligt. Dessutom trivs jag väldigt bra ihop med min chef. Hon är en mjuk och behaglig människa och vi kommer bra överens.

Jag tänkte att jag ville ge henne någonting litet för att visa att jag trivs med henne nu när hon har visat att hon trivs med mig så mycket att hon vill ha mig att hjälpa till på hennes bröllop. När jag får en idé har jag svårt att hålla händerna i styr så redan igår kväll blev presenten färdig.

Jag kom att tänka på ett gammalt nummer av Scrapbooking m.m. som hade bröllopstema där de som present hade altrat en liten plåtburk och lagt i små lappar med ord om kärlek i. Därför gjorde jag en egen tolkning av den. Ett matchande kort ska även göras.

137116-388
137116-389137116-390

Lådan var från början marinblå så den målades
Akrylfärg: Making Memories - Scrapbook Colours; Manila
Papper: DCWV - Elegant Wedding Stack
Spets: Syfestivalen hösten 2007
Blommor: Prima Marketing
Knappar: Samlat själv genom åren
Text: Mall från Panduro, korten handskrivna
Chalk: Color Box - Chestnut Roan

Receptbok

Jag har blivit helt beroende av att göra egna postboundalbum. Förutom detta inlägg kommer snart ett med min julbok.

Nu har jag äntligen tagit lite bilder på min omtalade receptbok. Här i har jag samlat mormors hemliga recept på drömmar, hennes klassiska kalastårta, mammas brödrecept och mina egna receptskatter.

137116-386137116-387

Papper: Daisy D's, Basic Grey - Infuse
Spets: Syfestivalen hösten 2007
Text: Mall från Panduro, fri hand
Chalk: Color Box - Chestnut Roan

Altrad Spaghettiburk

För ett tag sedan altrade jag en spaghettiburk av en gammal behållare till en vinflaska. Klädde in den med papper, chalkade kanterna och knöt lite snöre och limmade fast en tag. Ganska snabbt gjort och jag blev nöjd med resultatet =)

137116-386
137116-385137116-384

Papper: 7 Gypsie's, Basic Gray - Blush
Tag: Ljunggrens Pappershandel
Snöre: Scrappers Floss
Spets: Syfestivalen hösten 2007, vit från början men färgad i kaffe
Chalk: Color Box - Dark Brown

60-årskort

Den här lördagen fyller en vän till familjen 60. Därför blev det ett kort även till henne!

137116-381
137116-382

Papper: Lila cardstock, svart cardstock, Daisy D's
Chalk: Color Box - Chestnut Roan
Stämpel: Magnolia (färgläggning med akvarellpennor)
Blommor: Prima Marketing
Band: Søstrene Grene
Övrig dekoration: Små, glittriga stenar i mitten av blommorna

Födelsedagskort

Min syssling Bobby fyller 15 nästa lördag och då ska vi åka dit med en liten present. Eller snarare ett litet bidrag till moppen han önskar sig. Alla kort till 15-åriga killar känns antingen tråkiga eller löjliga, som att någon i 40-årsåldern försökt gissa sig till vad som är "hipt". Alternativet är att 1: inte ge något kort, 2: ge ett vanligt kort utan några som helst originaliteter, eller 3: göra ett kort själv! Det sistnämnda är såklart bäst enligt mig så jag satte mig ner och försökte fixa ihop något som inte verkade för fjolligt eller pretentiöst. Därav detta ganska enkla kort i svart och rött. Känns som att det kan bli godkänt.
Den röda färgen är dock mycket mer röd i verkligheten än på bilden..

137116-380

Papper: Basic Grey - Infuse, Cherry Arte - Bold Stars, Creative Imaginations - Danger Paper, svart cardstock
Glitter: Stickles - Silver
Chalk: Versa Color - Black

Glass är gott!

Ett gammalt foto på mig när jag käkar glass har fått nytt liv igen i en LO med ljust rosa och blå färger.

137116-379

Papper: Cardstock, Basic Grey - Lily Kate
Blommor: Prima Marketing
Spets: ?
Chalk: Distress Ink - Antique Linen
Brads: Queen&CO - Mini Sprinkles, okända hjärtbrads

Älskade, tröstande tummen

När jag var liten sög jag alltid på tummen. Kunde inte sova utan den. Här är en LO när jag tröstar mig själv genom att suga på den.

137116-378


Papper: Cardstock med struktur - DCWV, Blå- & vitmönstrat - DaisyD's
Journalingpapper: Prima Marketing
Akrylfärg: Making Memories - Scrapbook Colours; Manila

Blommig LO

Jag har även gjort denna LO av en underbar bild på mig själv när jag var lite och precis kommit på vad som menades med att matcha. Därför tog jag på mig allting jag ägde som var blommigt och till detta ett par solglasögon i plast med samma färg som blommorna. Tjusigt!

137116-377


Papper: Basig Grey - Infuse, Creative Imaginations - Narratives
Blommor: Prima Marketing - Floral Embellishments

BOM - My Favourite Spot

Som sagt har jag hunnit göra en del nya LO's. Här är en med bilder från Köpenhamnsresan i höstas där jag hittade en undebar juicebar på entréplanet i varuhuset Magasin. På Joe & the Juice kan man köpa massvis med olika juicer som görs färskpressade på beställning. Förutom detta finns även nyttiga milkshakes (kanske mer som smoothies utan frukt), olika sorters kaffe och lättare maträtter.

137116-376

Papper: Basic Grey - Blush + Cardstock
Rub-ons, systygn: Basic Grey

Flyttkort

Nu när jag har flyttat hade jag tänkt att skicka en massa flyttkort till människor jag tycker borde ha min nya adress. Dock blev det endast två likadana kort - ett till mormor och morfar och ett till farmor och farfar. De flesta jag umgås med träffar jag något sånär regelbundet, så till dem kan man ju bara tala om vart man bor och alla andra har ju mailadresser. Det är ju ganska dyrt att skicka kort och ganska dyrt att flytta och handla på IKEA =P Därför blev det inte fler kort helt enkelt! Dessutom är det så att om man skickar till farmor så har man automatiskt meddelat den nya adressen till hela släkten på min fars sida =)

Så här ser korten ut i alla fall (nya adressen står på baksidan):
137116-375

Papper: Beige cardstock
Stämpelmotiv: Tilda (från Panduro)

Snart så..

Det är jättedåligt uppdaterat här på bloggen märker jag. Har hunnit göra massor med nya saker. Förutom den tidigare nämnda receptboken har jag gjort en spaghettiburk av en gammal burk till en vinflaska, ett par söta "vi har flyttat-kort" och dessutom har jag gjort färdigt tre nya LO's. Som om inte detta vore nog har jag även målat ett par gamla IKEA-lådor i trä. Anledningen till att jag inte lagt upp bilder på allt detta är såklart att jag inte tagit kort på det än. Nu ligger kameran i alla fall på laddning och det kan hända att det dyker upp lite nytt här på sidan redan ikväll.

Nu bär det av till IKEA igen för att köpa hyllor bland annat, så jag kan få en egen scraphörna här!

Nya saker av gamla saker

Min kamera har återigen fått skåda dagens ljus, men nu är batteriet slut så laddaren måste hittas. Det går sakta men säkert.

Att flytta gör att man börjar vrida och vända på allt man äger och fundera över vad det är man har för saker egentligen. Behöver jag det här? Vill jag ha det här? Kan jag använda det här? Dessutom kan man komma på nya sätt att förvara saker och ting eller ett nytt sätt att använda dem på. Allt mitt rotande har lett till att jag håller på med en receptbok med mina favoritrecept. Gamla dammiga receptböcker har jag länsat på de bästa recepten och gett själva boken väntar på att få komma till Myrorna. Bilder på receptboken kommer när kameran funkar igen.

Home sweet home..

Nu har vi lyckats komma lite på plats. I och för sig är det typ åtta lådor kvar att packa upp och vi skulle behöva sätta upp lite hyllor, köpa en micro och en lite tvättmaskin, men annars börjar det likna ett hem. Tur att man är ledig en hel del i veckan! Min kamera verkar dock ha gömt sig i en flyttlåda längst ner, så bilder dröjer lite.