Adventspyssel

Att koka egen glögg är både gott och enkelt. Perfekt att göra till advent! Funkar också som fin gåbort-present.



1 flaska vitt vin

Lag:
2-3 kanelstänger
10-12 kryddnejlikor
10-12 kardemummakärnor
2 st pomeransskal
1 dl vatten

Koka lagen på låg temperatur i ca 5-6 minuter. När det kokar, tillsätt ca 1/2 dl socker. Mängden kan variera beroende på vinet man gör glöggen på och hur sött man vill ha det. Blanda sedan lagen med vinet. Ifall glöggen ska drickas med detsamma kan man värma alltihop i kastrullen. Annars låter man det svalna och häller på flaska.

Rödvinsglögg brukar jag göra på samma sätt med, men ibland kokar jag den genom att blanda vinet med stark svartvinbärssaft. Då behövs inget extra socker. Man kan också spetsa glöggen med lite vodka eller konjak. Vill man ha alkoholfri glögg kan man alltid göra på enbart svartvinbärssaft och lag, så blir den barnvänlig.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback