Sommarmat i december
1 kartong blandade blad/sallad
4 st plommontomater
1 gul paprika
1 zucchini
1 ask champinjoner
1 purjolök
1 vitlöksklyfta
1 pkt bacon eller rökt skinka
4 port bulgur
1 grönsaksbuljongtärning
Olja till stekning
Till servering:
Balsamvinäger
Olivolja
Rostade frön, t.ex. pumpafrön eller solrosfrön
Gör så här:
Koka bulgur enligt anvisningarna på paketet och tillsätt buljongtärningen i vattnet. Låt svalna något.
Skiva paprika, zucchini, champinjoner och purjolök. Finhacka vitlöken. Stek alltsammans i olja tills det fått fin färg.
Stek bacon/skinka så det blir knaprigt. Hacka i små bitar.
Klyfta tomaterna och blanda med salladen.
Blanda i de stekta grönsakerna, den ljumna bulgurn och baconbitarna. Strö över rostade frön och ringla lite balsamvinäger och olja över det hela.
Servera med halloumi, tzatsiki och ett gott bröd.
Ät med fyra hungriga vänner.